EtienneGallery

PreviewCollectie PAN Amsterdam

4 t/m 12 november 2023

PreviewCollectie voor de kunstbeurs PAN Amsterdam.

Wij nodigen u graag uit om de collectie die door de kunstenaars gemaakt is voor de kunstbeurs PAN Amsterdam te komen bekijken in onze galerie in Oisterwijk.

Thierry Feuz - Rain Garden -

7 oktober t/m 4 november 2023

De Oostenrijkse, in Geneve woonachtige, schilder Thierry Feuz (1968) brak begin deze eeuw internationaal door met zijn opvallende en zeer vitale schilderijen. Krachtig van kleur en gebaar, roepen ze een natuurlijke wereld op die tegelijk een vreemde en prikkelende kunstmatigheid over zich heeft. Hij werkt met ongebruikelijke schildersmaterialen als autolak en email en geeft zodoende zijn schilderijen een hoogglans die suggereert dat hij de natuur bekijkt door de ogen van onze kunstmatige en verstedelijkte wereld. ‘Ik probeer het universele van de natuur weer te geven door in organismen te kruipen, zoals je dat doet met een microscoop, maar ook het geheel te vangen in een kosmisch landschap. Van detail naar geheel en andersom. Zoom in, zoom uit. Dat vind ik fascinerend.’ De fantastische schilderijen die hieruit voortvloeien verdeelt Feuz in schitterende series met elk een eigen karakter.

Peter Bremers - Icebergs Revisited

7 oktober t/m 4 november 2023

Peter Bremers (1957) maakte in 2001 een reis naar Antartica. Het fenomeen van klimaatverandering was al bekend. De overweldigende schoonheid van de Zuidpool en later ook het noordelijke poolgebied gebruikte hij een drietal jaren als inspiratiebron voor zijn serie ‘Icebergs & Paraphernalia. Zijn glazen sculpturen waren een eerbetoon aan de natuur en haar eindeloze schoonheid. Mede door vragen van anderen, nam het verlangen toe om opnieuw ijsgebieden te bezoeken en een herwaardering van zijn ervaringen, met de kennis van nu, te transformeren. Nergens is het gemakkelijker de krimpende gletsjers van dichtbij te bezoeken als in IJsland. In vier bezoeken tot nu toe, leerde hij hoe de terugtrekking van de gletsjers accelereert. Het ijs smelt, beekjes smeltwater groeien tot rivieren en ijskristallen drijven rinkelend op het oppervlak Na ieder bezoek ontstonden er meer ideeën om het smeltend ijs uit te beelden. Ook deze vergankelijkheid is vol schoonheid en wonder. Van ijs naar water.

Fabrizius2 - Licht im Bild -

2 september t/m 1 oktober 2023

De eeneiige tweeling Irina en Marina Fabrizius werd in 1981 geboren in Kazachstan. Op negenjarige leeftijd emigreren ze naar Duitsland. Van 2000-2004 studeren ze schilderkunst aan de Freie Kunstakademie Nürtingen (FKN). Daarna vervolgen ze hun studie aan de gerenommeerde Kunstakademie Düsseldorf, waar ze zowel kunst als vrij schilderen studeren. Tijdens hun studie komen ze in aanraking met de ‘oude meester’ glaceertechniek. Ze beginnen deze techniek toe te passen in hun schilderijen en ontwikkelen een nieuwe manier van schilderen, waarbij ze samen, schouder aan schouder, de olieverf op glacerende wijze op hun doeken aanbrengen. Ze gebruiken twee penselen tegelijk, alsof ze één zijn. In hun schilderijen die ze gezamenlijk creëren en schilderen, schijnt het licht door de gelaagde olieglazuren heen. In 2015 waren ze de eerste afgestudeerden in de 250-jarige geschiedenis van de traditierijke Kunstakademie Düsseldorf die hun studie afsloten met een gezamenlijk schilderij.

Winnie Teschmacher - Japan Stories -

18 mei t/m 18 juni 2023

De cultuur van Japan boeit me mateloos. Ik dompel me graag onder in de boeken, beelden, tempels, tuinen, kunstwerken … en dan zijn er nog mijn Japanse reiservaringen. Eerlijk gezegd is het heel prettig elke keer weer een zijweg te pakken en ergens te belanden waar ik mijn ogen kan laven aan iets nieuws. Een plek van waaruit ik opnieuw naar de wereld kan kijken. Alles voelt dicht bij mijn wezen, terwijl de Japanse cultuur zo totaal verschillend is van de onze. Misschien maakt dat het juist zo verrassend en mysterieus. Japan is bij uitstek het land van ‘de leegte’. Het is een avontuur om door dat land, haar filosofie, haar verhalen en de inspirerende plekken te reizen. Om jullie mee te laten reizen, heb ik voor deze tentoonstelling een film gemaakt waarin ik meer vertel over mijn fascinatie voor Japan en hoe dat tot uitdrukking komt in mijn werken.

email call