EtienneGallery

Kunst kopen is geen kunst

100% kunst | 0% rente

Een bloeiende kunstmarkt vormt een inkomstenbron voor kunstenaars en getuigt van betrokkenheid van individu en samenleving bij beeldende kunst. Om ook in Nederland de particuliere markt voor kunst van hoge kwaliteit een flinke stimulans te geven is er de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.

Met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds kunnen particulieren kunst op afbetaling kopen bij Etienne Gallery zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.

  • De regeling geldt voor kunstwerken (minimumprijs € 250,-) die gemaakt zijn ná 1945 door nog levende kunstenaars.
  • De lening bedraagt maximaal € 7.500,- per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan voldoet de koper het resterende bedrag zelf aan de galerie.
  • Voor ZZP'ers geldt een maximaal leenbedrag van € 5.000,-
  • De looptijd van de lening is minimaal 6 maanden en maximaal drie jaar. Er kan altijd zonder extra kosten vervroegd worden afgelost. In alle gevallen kunt u ervoor kiezen een gedeelte van het totale aankoopbedrag rechtstreeks aan de galerie te betalen en voor het andere gedeelte een renteloze lening aan te vragen.
  • De regeling is van toepassing voor particulieren in de leeftijd van 18-74 jaar, die in Nederland wonen. De lening moet zijn afbetaald voor de 76e verjaardag.
  • De KunstKoop is een regeling van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Tinka.

De KunstKooplening is een niet-doorlopend kredietaanbod van Tinka. Toetsing en registratie Bureau Krediet Registratie (BKR). De voorwaarden en het standaard informatieblad ontvangt u automatisch bij de aanvraag. De galerie treedt op als verbonden bemiddelaar van Tinka. Het Mondriaan Fonds, de galerie en Tinka geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

KunstKoop in 3 stappen

  1. U besluit een kunstwerk te kopen in onze galerie, die deelneemt aan de KunstKoop en sluit hiervoor een overeenkomst met de galerie.
  2. U doet online een aanvraag voor een KunstKooplening op de website van Tinka, de kredietverstrekker voor de KunstKoop.
  3. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt Tinka het leenbedrag aan de galerie. U lost het in termijnen af. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente.

Meer informatie vindt u op de site www.kunstkoop.nl of www.mondriaanfonds.nl.

Etienne Gallery past de Gallery Fair Practice Code toe.

email call