Tussen beeldende kunst en u als consument gaapt vaak een grote kloof: de prijs. Met de KunstKoop van de Mondriaan Stichting kunt u deze overbruggen. Ziet u in onze galerie een mooi schilderij, beeld of glasobject, dan staat niets u meer in de weg om het tot uw eigendom te maken. U betaalt namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar sluit een renteloze lening. Die lost u af in maandelijkse termijnen gedurende drie jaar tijd. Zo kent schoonheid een betaalbare prijs.

Aan de Kunstkoop doen zo’n 150 galeries mee, verspreid over het hele land, waaronder Etienne Gallery. De deelnemende galeries zijn door de Mondriaan Stichting geselecteerd op onder meer professionaliteit en hun tentoonstellingsprogramma.

Kunstkoop in 4 stappen

  1. U besluit een kunstwerk te kopen in onze galerie, die deelneemt aan de KunstKoop.
  2. U sluit met ons een koopovereenkomst en doet een aanbetaling.
  3. Daarna verzendt u het aanvraagformulier voor de lening naar ABN-Amro Bank. Die bericht u of de lening wordt verstrekt. Als dit het geval is, ondertekent u het leencontract.
  4. ABN-Amro Bank betaalt het totaalbedrag van de lening dan rechtstreeks aan ons. De rente van de lening wordt voor u door de Mondriaan Stichting aan ABN-Amro Bank betaald.

 

De Kunstkoop geldt tot een aankoopbedrag van € 7500. Voor kunstwerken die duurder zijn, betaalt u het aankoopbedrag min € 7500. Voor de overgebleven € 7500 kunt u alsnog de Kunstkoopregeling toepassen. De Kunstkoopregeling geldt niet wanneer u niet woonachtig bent in Nederland of wanneer u ouder bent dan 75 jaar. Bent u ouder dan 72, maar jonger dan 75 jaar, dan kunt u gebruik maken van de regeling gedurende het aantal maandelijkse termijnen tussen het moment van aankoop en uw 75e verjaardag.

www.dekunstkoop.nl